Geçenlerde burada tanıştığımız Türk arkadaşlarla toplaşıp yemeğe çıktık. Daha önce içlerinden bazılarının gittiği ve gitmeyenler için de ilginç bir tecrübe olacağını düşündüğümüz Etiyopya restoranı KOKOB'u tercih ettik. Bizim memlekette var mı Etiyopya restoranı bilemedim...
Yemekler öyle acayip değişik falan değildi. Sonuçta aynı sebzeler, aynı tip etler kullanılıyor. Ama lezzetliydi, keyifliydi. Özellikle sunumu ve yeme şekli ilginçti...
Efendiiim, ortaya konan koca tepsilere sipariş ettiğiniz mamalar getirilip parça parça serpiştiriliyor. Yanlarında da rulo yapılmış ekmekler var. Çatal-bıçak yok, rulo ekmekten parça koparıp yemekleri avuçluyorsun :) Ekmek dediğim de lavaş gibi sert değil, krep gibi yumuşak vıcıkımsı bir şey!
Herkes yemekten önce ellerini yıkadı tabi! Hem de yüksek sesle "BEN Bİ ELLERİMİ YIKAYAYIM!" anonsunu yaparak. Hani yıkamayan kaldıysa bi zahmet hareketlensin anlamında :)
Yemeğin ortalarında kocam gibi işkilli kişiler garson kızdan " yaa biz bi çatal alabilir miyiz??" şeklinde taleplerde bulundular :)
Elle yemeği beceremeyen Türklerin var olduğunu görüp muasır medeniyetler seviyesine çıkmış olduğumuzu iddia etmek çok mu zorlama oluyor acaba??
Asıl çıfıt çarşısı Kutu değil bu tepsi olmuş İpex'cim her şey var içinde:)
YanıtlaSilay doğru valla :) bi de dediler ki en sonunda bütün yemeklerin suları birbirine karışıp çok lezzetli oluyormuş, onu da ekmek banıp yiyin dediler de çatlamıştık biz artık yiyemedik :)
YanıtlaSil